Stir fry Νούντλς Σπιρουλίνας
Συστατικά
Χυλοπίτες σπιρουλίνας για ένα άτομο
Μεγάλο κρεμμύδι - κομμένο σε φέτες 1
Σκόρδο - κιμά
Κόκκινα τσίλι - κομμένα σε φέτες ½
Μαλακό tofu - σε κύβους 1 τεμ
Κοντά φασόλια - κομμένα 5 έως 7 τεμ
Καρότο - τεμαχισμένο 1/2 φλιτζάνι
Μαύρη πιπεριά σε σκόνη ¼ κουταλάκι του γλυκού
Vege stock ¼ φλιτζάνι
Κόψτε τα φύλλα κόλιανδου Όπως απαιτείται
Αλάτι όπως απαιτείται
Για να μετριάσετε
Λάδι μαγειρέματος 1 κουταλιά της σούπας
Λάδι σουσαμιού 1 κουταλάκι του γλυκού
Ιαπωνικό γλυκό ξύδι (μπορείτε να το παραλείψετε) 1
κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρέψτε τα σε βραστό νερό σύμφωνα με τις
οδηγίες του πακέτου.
Βυθίστε τα σε κρύο νερό, στραγγίξτε καλά, ρίξτε τα
στο σησαμέλαιο και αφήστε τα μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε.
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε
το λάδι και, όταν είναι πολύ ζεστό, προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Ανακατέψτε για 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε το tofu. Ανακατέψτε
καλά έως ότου το tofu χάσει σε ανοιχτό καφέ χρώμα.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το
κόλιανδρο και τα ζυμαρικά. Καλύψτε το γουόκ, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε
για 3 λεπτά.
Τώρα προσθέστε τα χυλοπίτες και ανακατέψτε τα όλα
μαζί με χαλαρά και πασπαλίζουμε στο κόλιανδρο και σερβίρουμε.